Bij het Meerpunt Inlooppunt werken drie medewerkers. Wij stellen ons graag aan je voor.
Wanneer je contact opneemt met het Meerpunt Inlooppunt, gaat één van ons drie met je in gesprek. Wij vinden het daarom belangrijk dat jullie weten ‘wie’ het Meerpunt is.

Susanne: De zorg voor je gezin is prachtig, maar het is ook soms lastig. Ik ben moeder van 2 jonge kinderen. Ik vind opvoeden niet altijd makkelijk. Iedere fase vraagt om aanpassing van zowel ouder als kind.
Aan ouders wil ik graag meegeven dat geen vraag gek is. Ik hoop dat zij zien en voelen dat het Meerpunt makkelijk bereikbaar en een veilige plek is om je verhaal te doen. In gesprek kunnen we kijken wat goed bij jouw situatie en gezin past.

Ineke: Mijn 3 kinderen zijn volwassen en ik ben trotse oma van 2 kleindochters. Uit ervaring weet ik hoe leuk en fijn de zorg voor je gezin is. Maar ook hoe zwaar en lastig het soms kan zijn om voor kinderen te zorgen. Vooral als er heftige dingen in hun leven gebeuren, bijvoorbeeld ziekte of verlies. Ik heb ervaren dat niet ieder kind daar even makkelijk mee om gaat. Ik vind het als professional fijn en belangrijk om naast een ouder te gaan staan. Om samen in gesprek te gaan over wat de ouder én het kind nodig hebben om weer positief samen verder te kunnen. Daar wil ik jou, als ouder, graag bij helpen.

Stephanie: Als professional heb ik veel kennis over opvoeden en de ontwikkeling van kinderen. Ik zie hoe mooi het zorgen voor je gezin kan zijn, maar ook dat ouders dit soms best lastig vinden. Ouders doen hun best. Soms is het gewoon lastig of twijfel je of je het wel goed doet. Daarom vind ik het fijn om ouders die zich onzeker voelen of zich zorgen maken te helpen. Ik ga naast je zitten, ik luister naar je en samen kijken we welke informatie of hulp jij nodigt hebt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Naomi: Als moeder van twee kinderen weet ik dat opvoeden niet altijd makkelijk is. Zeker bij een eerste kindje komen opeens veel nieuwe gevoelens kijken. Je kan je onzeker voelen en je afvragen of je het wel goed. Deze gevoelens zijn heel normaal. Als medewerker van het Meerpunt sta ik klaar om naar u als opvoeder te luisteren, te normaliseren maar vooral door samen te kijken naar wat nodig is om weer te kunnen genieten van het opvoeden. 

Priscilla: Al heel jong ontstond bij mij de behoefte om iets te kunnen betekenen voor kinderen en volwassenen ‘die het moeilijk hebben’. Dankzij de kennis die ik als professional heb kunnen opdoen over kinderen, is dit nu ook echt mogelijk. Fijn is dat ouders/verzorgers bij het Meerpunt alle tijd en ruimte krijgen om hun verhaal te doen. Hierdoor kunnen mijn collega’s en ik er alles aan doen om ouders/verzorgers zo goed mogelijk verder te helpen. Ik vind het belangrijk om bij het bieden van hulp steeds opnieuw uit te gaan van de eigen mogelijkheden en behoeften van ouders/verzorgers. Iedere ouder/verzorger is ten slotte uniek!