Het Meerpunt Inlooppunt is er ook voor alle vragen aan het Scheidingspunt Zoetermeer. 
Heb jij in jouw werk te maken met gezinnen in scheidingsituaties en hier vragen over? 
Neem dan contact met ons op. 

Het Scheidingspunt Zoetermeer is een samenwerking tussen verschillende professionals, die kennis hebben op het gebied van het begeleiden van gescheiden gezinnen in Zoetermeer. Met elkaar bieden zij verschillende vormen van ondersteuning. Het Meerpunt is er om mee te denken in wat een ouder of gezin nodig heeft tijdens het scheidingsproces. Wij bieden een luisterend oor, geven kosteloos informatie en advies en verwijzen door naar samenwerkingspartners voor de juiste hulp en begeleiding. De samenwerkende professionals bieden verschillende vormen van ondersteuning aan ouders, kinderen of de familie. Samen bieden zij laagdrempelige hulp, maar ook specialistische jeugd- en volwassen zorg, bemiddeling, juridische en praktische/zakelijke begeleiding.

Het Scheidingspunt wil scheidende ouders en hun kinderen vroegtijdig en effectief ondersteunen. Om zo hun welzijn te vergroten en de nadelige gevolgen van scheidingen zoveel mogelijk te voorkomen of te helpen beperken.

Aanbod voor kinderen 

Het Scheidingspunt biedt met haar samenwerkingspartners jaarlijks meerdere groepstrainingen voor kinderen. Tijdens deze spel- en praatgroepen, leren kinderen over de scheiding te praten en hier beter mee omgaan. 

Aanbod voor ouders, mede-opvoeders en professionals 

Het Scheidingspunt biedt met haar samenwerkingspartners jaarlijks meerdere thema- en informatiebijeenkomsten, cursussen en workshops aan voor ouders, mede-opvoeders en/of professionals. 

Kijk voor meer informatie en actuele data op www.scheidingspunt.nl.