Als je een kindje krijgt verandert dat veel aan je leven. Je staat er misschien niet bij stil, maar ook de relatie tussen jou en je man of vrouw verandert. Je bent nu naast partners, ook ouders. Welke invloed kan dat hebben?

Onderzoek laat zien dat ouders na de geboorte van hun kind, minder tevreden zijn over hun relatie. Het kan zijn dat jullie vaker ruzie hebben. Dit kan komen doordat jullie minder goed slapen of jullie onzeker voelen en stress ervaren.
En ook heb je minder tijd voor elkaar. Je relatie in balans houden en het samen gezellig houden kan best lastig zijn. Een gelukkige relatie is de basis voor een goede ontwikkeling van een kind. Als ouders het goed hebben samen, is de kans het grootst dat ze ook goed voor hun kind zorgen.
Als er langere tijd spanning is tussen ouders nemen de zorg en aandacht voor hun kind af. Met kinderen in zo’n situatie gaat het dan ook minder goed dan met kinderen die opgroeien in een veilige en rustige thuisomgeving.

Wil je weten hoe andere ouders dit hebben ervaren en tips? Bekijk dan het filmpje ‘Ouderschap en je relatie’(externe link)

Wil jij ook gratis het boekje: De Persoonlijke Ouderschapsbelofte? 

De Persoonlijke Ouderschapsbelofte is een boekje met vragen over wat jullie beiden het allerbeste vinden voor jullie kind en elkaar.
Met behulp van dit boekje kunnen jullie als ouders samen over verschillende thema’s nadenken, praten en jullie antwoorden op de vragen kunnen opschrijven.
Wil jij gratis dit mooie boek? Zodra ons inlooppunt weer geopend is (vanwege de coronamaatregelen), kun je het bij ons ophalen. 
Houd hiervoor ons website en/of Facebookpagina(externe link) in de gaten. 

Heb je vragen over je relatie en het ouderschap? Neem dan gerust contact met ons op. 
Onze contactgegevens vind je op de contactpagina.