Aanmelden voor Dappere Dino’s

Deze groepstrainingen zijn voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden of (al langere tijd) gescheiden zijn. 

Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna, maar ook als de scheiding als lang(er) geleden is. 
De belangrijke doelen van deze groepstrainingen zijn:

  • Het ervaren van steun van kinderen die even oud zijn die hetzelfde meemaken om zo de spanning van de scheiding te verminderen
  • Het leren van problemen oplossen zodat kinderen beter om kunnen gaan met gevoelens na de scheiding
  • Kinderen voelen zich minder alleen, verdrietig en boos, leren dat de scheiding niet hun schuld is en dat zij van beide ouders mogen houden

Wat gebeurt er tijdens de training?

In de training spelen de handpoppen, een slang met de naam Sam en een dino met de naam Rex, een belangrijke rol. De trainer gebruikt Sam of Rex om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Sam/ Rex is een leuk vriendje die ook gescheiden ouders heeft. Hij deelt zijn ervaringen met de kinderen uit de groep.
Ook helpt Sam en Rex met het oefenen van problemen oplossen tijdens een poppenspel. Bijvoorbeeld als je jarig bent en je eigenlijk wilt dat papa èn mama erbij zijn. 
Wat doe je dan met je gevoelens? Hoe gaat dit bij andere kinderen uit de groep? Wat zou je aan je ouders kunnen vragen? Met hulp van Sam en Rex leren kinderen dat ze geen schuld hebben aan de scheiding. Naast het poppenspel wordt er ook gebruik gemaakt van voorleesboeken, spelletjes, kaartjes en tekeningen. Aan het einde van iedere bijeenkomst krijgen kinderen een werkblad mee uit het ‘Ik kan een heleboel-boekje’. De werkbladen horen bij de inhoud van de bijeenkomsten.  Het boekje is een manier om thuis verder te gaan met de training: het kind oefent en de ouder kan helpen.

Startdatum:

Maandag 4 maart 2024 van 16.00 tot 16.45 uur.

Waar:

Welkom ingang A, Croesinckplein 24-26, Zoetermeer.

Extra info:

De maximale groepsgrootte is 7 kinderen. Voor deelname aan deze training is toestemming nodig van beide ouders middels een toestemmingsformulier. 
Deze cursus wordt aangeboden door Jessica Zendman (Schoolformaat) en co-trainer.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden: 

Neem dan contact op met het Meerpunt Inlooppunt, via meerpunt@zoetermeer.nl of 079-3310325.