Onderzoekers van de Vrije Universiteit hebben een leerzaam computerspel ontwikkelt. De makers van het spel willen onderzoeken of dit spel echt helpt en zijn daarvoor op zoek naar Nederlandse brussen. Brussen zijn kinderen met een broertje of zusje met een beperking. Het spel is kinderen van 6 t/m 9 jaar.

Hoe ziet het spel er uit?

In het computerspel heten de brussen Broedels. In het spel draait het om de Broedels. Dit zijn kleine, lieve monstertjes die allerlei dingen meemaken die broers en zussen ook mee kunnen maken. In het spel kijkt het kind tekenfilmpjes van de Broedels en filmpjes van andere broers en zussen, beantwoordt vragen en speelt spelletjes. Het kind kan het spel zelfstandig spelen op een computer of tablet. Bij elk level zijn er ook korte werkbladen die je kunt printen.

Zie hier de trailer van het spel: https://www.youtube.com/watch?v=hv7fezeLMfs(externe link).

Wat wordt verwacht van een ouder en kind?

Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig. Als je kind meedoet aan het onderzoek dan gaat hij of zij het spel spelen. Je kind speelt dan 4 weken lang, 2 levels van 20 minuten per week. Sommige kinderen kunnen het spel meteen spelen, andere kinderen spelen het spel na 3 maanden. Ook komt er, verspreid over 12-14 weken, 3 keer een onderzoeker bij het gezin thuis langs. Dan vullen jij en je kind de vragenlijsten in over hoe het met je kind gaat en wat hij/zij denkt en voelt.

Zie hier de informatievideo over wat meedoen aan het onderzoek inhoudt: https://www.youtube.com/watch?v=wzNkp-NbimI&t=117s(externe link)

Wilt je meer informatie ontvangen, heb je vragen, of willen jij en je kind meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoeker Linda Messemaker-Veerman: info@brussengame.nl | +31 (0)20 598 30 25

Of kijk op de website: www.brussengame.nl(externe link)

Volg ook op Facebook: www.facebook.com/brussengame (externe link)
of Instagram: www.instagram.com/brussengamebroedels (externe link)